Aktuellt

Äntligen!

Den 22 juli föddes tre kattungar, av Lilla My. Det var en jobbig förlossning, så detta kommer att bli hennes sista kull.

Jag hoppas att Margo snart löper igen o att allt kommer att gå bra, så vi får ytterlige en kull.

Blir inte som man tänkt.......

Den tilltänkta hanen får bli kastrat. Han ska inte avlas på. Vi har därför köpt en ny fin hane, som vi tror mycket på. Lilla My har löpt, men nu går hon på p-piller ett kort tag för att vänta att Mårten blir könsmogen till våren 2020. Det finns bild på den nya hanen under fertila katter.

Väntar på löp

Vad man tycker tiden går sakta när man väntar på löp o inget händer. P-pillren är släppta på både Lilla My och Margo.

Bilder

Äntligen finns bilder på vår avelshane på tillväxt. Det finns på sidan våra fertila katter och galleriet. Han är 4 mån på bilderna. Det finns även en ny bild på vår hona Margo.

Sommaren/hösten 2019

Nu växer en liten cornish kille upp hos vår dotter Frida, som ska få para våra honor, Lilla My och Margo till sommaren.

Jag ska fixa bilder på honom. Han är svart-van (svar o höggradig vit).

Inte som planerat.

Lilla My kom av sig i löpet när hon kom till hanen och sedan har det dröjt med nytt löp. Nu skötte sig inte hanen hos ägaren, utan kissade på fel ställen, så den fick bli kastrat. Det får bli kattungar nästa år.

Lilla My

P-pillren på Lilla My är släppta nu väntar vi på att hon ska löpa och då bli parad.

Lugnt

Nu blir det lugnt med kattungar ett tag. Hela familjen blev slitna, när det blev tvunget att mata Russins kattungar dygnet runt från de var 2½ vecka. Jerry o Grynet fick bli kastrater och de mår mycket bra med det.

Nästa kull blir med Lilla My, nästa sommar (2018).

Vi kommer att åka på lite kattutställningar i vinter.

Tingade

Alla kattungar är tingade och väntar på att få flytta till sina nya hem.

Russin är nu kastrat och har flyttat till ett nytt hem. Det var inte hennes grej att ha kattungar.

 

Det blir inte.....

Det blir inte alltid så bra bilder när kattungarna är 4 veckor. De är inte så intresserade av nya ljud, så de tittar inte in i kameran.

Alla kattungarna växer o mår bra. Om en vecka får det bli nya bilder på Lilla Mys kull. Det finns en hona kvar att tinga, vad jag vet i dag.

3 april ....

Ja, 3 april föddes fem kattungar av Lilla My. Allt gick bra och kattungarna äter o växer. Det verkar var en hane o resten honor. Jag har aldrig tidigare fått så många honor och naturligtvis vill många köpare ha hanar. Jag hoppas att allt ska gå bra med Russins kull, som väntas framöver och att hon får några hanar. Det är bara att vänta o se.

Annars blir det Grynet som får producera hanar, i och för sig inget man kan styra över. Friska trevliga kattungar är viktigast.

Ibland.....

Ibland går det fortare än vad man trodde. Russin är precis parad, så förhoppningsvis väntar vi två kullar kattungar i vår.

Äntligen......

Lilla My väntar kattungar och vi hoppas på att även Russin ska bli parad.

Fortfarande....

Fortfarande inget löp. Typiskt, när man vill så gärna.

Familjen har legat sjuk i jul o nyår så ingen ork till nya bilder heller. Jag hoppas orken återvänder snart.

Väntar.....

Vi har släppt p-pillren på Lilla My och väntar på att hon ska börja löpa. Det känns alltid som om det dröjer alldels för länge innan löpet kommer igång, men det är inte så mycket att göra åt.

Vi har köpt en nästan vuxen hona till för att kunna använda Jerry lite mer. Hon verkar trivas i vår familj. Framtiden borde det i alla fall kunna bli lite kattungar här. Jerry har utvecklats fint. Jag ska se när det passar, ska jag ta nya kort på honom och den nya honan. Det är lite mörkt dygnet runt just nu, inte det bästa för fotografering.

Ett tag sedan....

Tiden går och äntligen har jag tagit kort på vår nya hona Grynet. Det blev även en ny bild på Jerry. Till och med vår hund Hugo har kommit med på hemsidan, som flyttade in hos oss över ett år sedan.

Lady, crx och Kitty, exo ägs nu av vår dotter. Lady är nu även kastrat.

Jerry är långt i från fertil, så det dröjer innan det blir kattungar här. Vi hoppas runt årskiftet att parning kan ske med Lilla My. Nästa år blir det i så fall Grynet.

Ny hona

Nu har vi köpt en kattunge. En hona som vi tänkt ha till avel, när hon blir stor. Hon är svart o vit, CRX n 01 och vi kallar henne för Grynet. Hon är underbart fin och gosig. Bild kommer längre fram.

Avelshane

Nu ligger vår nya avelshane under fertila katter.

En vecka

En vecka har nu lilla Jerry bott hos oss, vår tilltänkta avelshane. Han äter, busar och myser. Han är en riktigt kurrmaskin. Han är inte van vid hundar, så de tycker han är lite läskiga ännu. Jag ska ta en bild o lägga ut längre fram. Han är röd, min favoritfärg. Tanken är att han ska para Lilla My och Lady, när han förstår hur man gör.

8 veckor

Tiden springer i väg och Lilla Mys kattungar har hunnit bli 8 veckor. Alla kattungar är tingade till bra hem. Jag har tagit nya kort och till veckan ska jag ta nya kort på Ladys kattungar.